דרך אלעד מגן
המידע המגיע בתקשור הוא מגוון ורחב ונוגע לכל תחום ונושא אפשריים. מידע זה, ברובו, מגיע מחלקים גבוהים (פנימים) שלנו כגון: אינטואיציה, נשמה, נשמת-העל והתת-מודע ולעיתים גם ממקורות חיצוניים כגון: חוצנים (מודעויות שחיות עם או ללא גוף במימדי קיום אחרים), מדריכים רוחניים, מלאכים, הבורא הקדום ועוד.
העברת המידע בתקשור מתאפשרת באמצעות השקטת התודעה (המחשבות), ריכוז (בצורה היוצרת אחידות במהירות גלי המוח – בדומה למדיצטיה) והקשבה-פתיחות. ברמה הביולוגית האדם המתקשר (הערוץ) משתמש בעיקר בבלוטת יתרת המוח ובבלוטת האצטרובל לצורך קבלת המידע העל-חושי אשר לרוב מופיע בתודעתו כדימויים.
בעת התקשור נוצר חיבור בין חלקים חיצונים ופנימיים של המתקשר אשר דרכם עובר מידע, תובנות, פתרונות יצירתיים והשקפות גבוהות לבעיות ולנושאים שונים.
תקשור הוא מצב טבעי אשר זמין לכל אחד, במידה וירצה בכך. איכות התקשור או איכות העברת המידע, היא בהתאם ליכולת המתקשר להשקיט את התודעה שלו (המחשבות) ולהתחבר לאנרגיה שאיתה הוא מתקשר. לכן תקשור הוא נושא הדורש אימון ותרגול על-מנת לאפשר למידע לזרום בחופשיות וללא התערבות של המחשבות של המתקשר.
בעידן המודרני, החיים בצל הדאגות, הלחץ והעשייה המתמדת יצרו סביבה בה רוב האוכלוסיה נמצאת רוב הזמן במצב של "רעש מחשבתי". מצב נפוץ זה, הוא הסיבה שרק מעטים מסוגלים להתחבר באופן מודע ונשלט לאינטיליגנציה האינסופית של התקשור. חיבור זה יאפשר לאדם החווה אותו לקבל מידע נוסף על כל נושא שיבחר בצורה נשלטת ומבוקרת ולכן יאפשר לקבל פתרונות ותובנות חדשות לגבי כל נושא.
המידע המגיע בתקשור הוא בעל חוכמה והבנה מעמיקה של הנושאים אליהם הוא מתיחס מכיוון שהוא כולל פרספקטיבות (נקודות-התיחסות) חיצוניות אשר מגיעות מאינטיליגציות מפותחות ביותר. אינטיליגציות אלו מציגות דרכי פתרון יצירתיות וחכמות לבעיות שונות בצורה המאפשרת את פתרונן ללא קושי ובאופן חלק והרמוני.